Umrli Glas Istre umrli danas Umrli Istra

umrli glas istre umrli danas umrli istra

U novinskom i internetskom izdanju lako ćete pronaći sve informacije o temi: umrli glas istre danas umrli glas istre glas istre umrli danas obavijest o umrlima glas istre

Utemeljen je u partizanima, te je prvi broj Glasa Istre tiskan u okolici Crikvenice kao antifašističko glasilo naroda Istre. Od 1. studenog 1969. godine počinje izlaziti kao dnevnik, a od travnja 1989. izlazi i nedjeljom.

Tijekom rata objavljeno je 35 brojeva u ilegalnim tiskarama koje su se selile od sjeverne Istre do Gorskog kotara. 18. kolovoza 1963. godine ploča na kojoj su urezane riječi: "U tami tajnog skloništa ovog doma zaiskrile su misli pisane riječi..

Kroz više od pola stoljeća Glas Istre je glavni i najprodavaniji tiskani izvor informacija na području Istre. 

Na taj način pokriva teme opće društvene kronike, ali i sportska, kulturna, mozaična i druga zbivanja. 

Umrli Glas Istre umrli danas Umrli Istra

Prvi broj Glasa Istre objavljen 18. kolovoza 1943. godine.

Bitnu ulogu list je imao tijekom devedesetih kao jedan od rijetkih nezavisnih dnevnih listova u samostalnoj Hrvatskoj. Prvi urednik Glasa Istre bio je Ante Drndić Stipe (1943. – 1944.), zatim Ljubo Drndić, Zvane Črnja, Zdenko Štambuk, Vladimir Švalba - Vid i Fedor Olenković 

Od 2018. godine glavni urednik je Robert Frank.

Online izdanje Glasa Istre

U lipnju 2018. web portal Glasa Istre, na adresi www.glasistre.hr dobio je i novo online izdanje Glasa Istre, prilagođeno za sve desktop i mobilne uređaje i rezolucije.

Online izdanje jest jednako tiskanom izdanju, te je online izdanje za idući dan dostupno već od ponoći svakoga dana,

http://novine.glasistre.hr/Web izdanje Glasa Istre Dnevni list može se čitati na internetu od 2. studenog 2004. godine. Ta, prva verzija portala Glasa Istre sadržajem se nije razlikovala od tiskanog izdanja Internet stranica Glasa Istre koja je pokrenuta 2004. godine na adresi www.glasistre.hr samostalan je projekt djelatnika Glasa Istre pod vodstvom tadašnjem web mastera Deana Benazića.

Značajno je napomenuti da je Glas Istre bio prvi list u Hrvatskoj koji se pojavio na internetu

Portal se nalazi na adresi www.glasistre.hr

izvor: https://hr.wikipedia.org/wiki/Glas_Istre

zanimljivi pojmovi:

istarski umrli istra  glas istre obavijest o umrlima

  • posljednji pozdrav glas istre

  • umrli u istri

  • posljednji pozdrav umrlima glas istre

  • glas istre hr umrli

  • osmrtnice istra

  • istarski umrli , usluga Poreč umrli , Umrli Pula-Pola

Obavijest osmrtnica glas istre umrli danas glas istre osmrtnice glas istre danas umrli, 

... javljamo rodbini prijateljima i znancima da nas je vijest da nas je dana ___ u srijedu u Puli u godini života napustio naš 88 rođ u srcu napustila naša voljena osoba, prijatelj.. molimo za tihu sućut na mjesnom groblju u

Ožalošćeni supruga te ostala tugujuća rodbina s obitelji ..ožalošćeni sin , familijama te ostala tugujuća rodbina

posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika i pozdrav , posljednji ispraćaj naše drage pokojnice i dragog nam pokojnika obavit će se na gradskom groblju u 15 h i u krugu obitelji na dan mrtvih . ožalošćeni sinovi s familijama te ostala rodbina.