Stihovi za vjenčanje Čestitke za vjenčanje

Stihovi za vjenčanje šaljive čestitke za vjenčanje,

Čestitke za vjenčanje  smiješne čestitke za vjenčanje tekstovi

Uz čestitku za vjenčanje idu i stihovi za vjenčanje i želje za vjenčanje / tekstovi za vjenčanje. Upišite Vlastite poruke za vjenčanje i pošaljite mladencima na prikladnom obrascu.

najljepše čestitke za vjenčanje:

čestitka za vjenčanje - citati za vjenčanje - čestitka za vjenčanje tekst - čestitke za vjenčanje od kume

želje poruke čestitka za vjenčanje

 • Vaše vjenčanje neka se dugo pamti, a vaša ljubav neka zauvijek plamti.
 • U dvoje je ljepše, zar ne, i tada lakše je sve ako ste zaljubljeni jakooo...
 • Danas slavimo vašu ljubav. Iskrene čestitke od srca koje će vam sreću donositi...
 • Želimo vam još mnogo lijepih trenutaka, osmijeha i poljubaca u vašem zajedničkom putovanju kroz život.
 • Kad ljubav podijelite s voljenom osobom ona postaje život. najljepše želje za zajednički život.
 • Neka vas obasja svjetlost Božje ljubavi na putu života kojim ste odlučili zajedno kročiti... 
 • Dragi naši Mladenci!Cijeli život pamtite ljepotu i radost današnjeg dana.
 • Ljubav je jaka ponizna , lijepa laka i svak ju može imati, ali treba je voljeti biti sretan u životu i imati dobar dar sretan ti vjenčani dan.
 • Čestitamo vam dan Vašeg vjenčanja. Želje na ovaj dan su vječne .
 • Neka vas obasja svjetlost Božje ljubavi na putu života kojim ste odlučili zajedno kročiti.
 • Nađite vremena jedno za drugo, radite zajedno romantične stvari i nikada se ne razdvajajte bez poljupca! Čestitke od srca!
 • Danas je poseban dan! Proslavite čaroliju vaše ljubavi i uživajte u svakom trenu budućeg zajedničkog života.
 • Život nije bajka, postoje i dobri i loši trenuci, danas dajete pečat svojoj ljubavi, neka Vam ona bude snaga u Vašem životu .
 • Sve najbolje povodom Vašeg vjenčanja .
 • Čestitke za svadbu ili čestitka za vjenčanje od kume kao i cestitke za brak i cestitke mladencima za vjenčanje običaji su koji traju već dugi niz godina. Cestitke za svadbu kao i cestitke za zenidbu sina lijepo su iznaneđenje uz cestitke za vjencanje koje dobivaju mladenci i njihove obitelji. cestitke za vjencanje  smiješne čestitke za vjenčanje tekstovi
čestitke za vjenčanje

Kratke čestitke za vjenčanje su najčešći odabir. ( unikatne čestitke za vjenčanje )

Mladenci svim gostima daju zahvalnice za vjenčanje.

Vjenčanje

Vjenčanje ili sklapanje braka je ujedno svečani čin i obred, gdje žena i muškarac postaju supružnici: suprug i supruga (kolokvijalno: muž i žena) te pred zakonom uživaju prava kao bračni par.

Nakon sklapanja braka obično slijedi slavlje - vjenčanje ili svadba koja će potrajati.. Prije vjenčanja obično su zaruke.

U brojnim kulturama, vjenčanja nisu ograničena samo na kratku svečanost nego se odvijaju u dužem razdoblju.

Brak

Mladoženja i mlada na vjenčanju potpisuju dokument o stupanju u brak

Brak je zakonski i društveno uređena zajednica, najčešće jednog muškarca i jedne žene, koja je regulirana zakonima, pravilima, običajima, vjerovanjima i stavovima koji propisuju prava i obaveze partnera i njihov zajednički status prema djeci (ako ih bračni partneri imaju).

U povijesti čovječanstva je brak u pravilu bio sklapan između jednog muškarca i jedne žene. U stanovitom broju društava bile su prihvaćene mogućnosti poligamije (višeženstva) i poliandrije (istodobna veza jedne žene s više muževa); što je ipak većina društava zabranjivala i kazneno progonila - u povijesti i danas. U najnovije su vrijeme zakoni nekih zemalja dopustili i da se zajednica dvije osobe istog spola naziva istospolni brak.

Univerzalnost braka unutar različitih društava i kultura je pripisana brojnim osnovnim društvenim i osobnim potrebama kojima daje društveno prihvaćeni okvir kao što su regulacija i zadovoljavanje seksualnih nagona, podjela rada između spolova, ekonomska proizvodnja i potrošnja te zadovoljenje osobnih potreba pojedinca za privrženošću, položajem u zajednici i ljudskim društvom. Najvažnija funkcija braka gotovo sigurno proizlazi iz osnovne ljudske potrebe za stvaranjem potomstva tj. prirodnog nagona za biološkim razmnožavanjem, skrbi o potomstvu te njihovom obrazovanju i socijalizaciji kao i uređivanjem problema nasljeđivanja i osobnog podrijetla svakog pojedinca.

Ljudskim bićima, među svim sisavcima, za razvoj do zrelosti treba najviše vremena, a samim time je i razdoblje ovisnosti potomaka o majci najdulje. Ta činjenica nameće povećane obaveze roditeljima oko skrbi o potomstvu i u tom smislu brak predstavlja društveni mehanizam koji tradicionalno institucionalizira vršenje roditeljskih dužnosti i obaveza.

Brak se u različitim oblicima može naći u gotovo svakoj društvenoj zajednici. Najstariji povijesni zapisi sugeriraju da se brak smatrao dijelom običaja, te se kasnije razvio u suvremene oblike regulirane pravom na vjenčanje.

cestitke za serijatsko vjencanje*

Muškarac i žena iz čijeg braka je proizašlo jedno ili više djece predstavljaju tzv. nuklearnu obitelj, koja se često ugrađuje u veće "molekule", tzv. proširene obitelji. cestitka za vjenčanje tekstovi - čestitke za vjenčanje tekst